Atsiliepimai, skundai, komentarai apie įmonę Finansų bitė, UAB

Atsiliepimai apie Finansų bitė, UAB

Skolinkis pigiau!

5.1

Man klausimas ka veikia Lietuvos bankas duodamas jiems licenzijas!!?

Sukciu imone, reklamos tik grazios. Nesugeba ivertinti klientas sugebes grazinti paskola ar nesugebes (turedamas 15k skolu dar dave dvi paskolas). Dalina visiems paskolas i kaire ir i desine. Zmogus per tokius kaip jus imdamas paskolas pasikore, liko mazametis vaikas. Zmones, gyvenkit is to ka turite, nelyskite i situos vampyrus.

Pratesiant Armani:
      Su imone susisiekti nesugebejo, pirma karta susisieke jau kai buvo like keliolika dienu iki sutarties nutraukimo - tam, kad savininkas pasisklintu dar (si karta skolinosi Dazu kodas), o "Li Arnani" laidavo. Is pradziu maniau, kad pasikolins tam, kad padengtu senos skolos pradelstus mokejimus - bet nieko panasaus, imete saibu dar. Aisku, dabar nei viena, nei turbut ir kita nieko negrazina, priteistos palukanos 5%, gyvenk ir zvenk.

Ir gaila kad su investuojais nebedirba Simas - Audriaus atsakymai is serijos "netrukdyk, as uzsiemes, viskas ir taip aisku".

Nu kartais paskolu isdavimas stebina. Yra tokia imone "Li Arnani", ji pasiskolino 2023 metu rugpjuti, pranesimai buvo tokie:
      2023-12-27 16:09:49 Bandyta susisiekti su klientu, tačiau nesėkmingai.
      2023-12-11 16:23:27 Bandyta susisiekti su klientu, tačiau nesėkmingai.
      2023-11-20 11:00:09 Klientas informavo, kad šiuo metu susiduria su laikinais finansiniais sunkumais...
      2023-11-13 10:57:09 Bandyta susisiekti su klientu, tačiau nesėkmingai.
      2023-11-13 10:03:12 Klientui el. paštu bei sms žinute išsiųstas pranešimas dėl vėlavimo.
      2023-11-06 10:35:12 Bandyta susisiekti su klientu, tačiau nesėkmingai.

Nesugeba susitvarkyti su savo priminimų sistema.
      Nerekomenduoju.

Justas Medišauskas

Nesugeba susitvarkyti savo informacinės sistemos.

Verslas Lietuvoje

Labai nemalonus aptarnavimas. Taip pat per daug rizikų, jeigu kas nors atsitiktų su finansais iš neigiamos pusės. Tuomet bando pasinaudoti dukart ir bauduoti beveik trečdaliu paskolos sumos. Galima skolintis, bet tada geriau turėti kelis draudimus ar rezervus iškart, nes kitaip gali būti prarasta trečdaliu ar daugiau.

Kaskada ju buvau klientas, viskas liuks ir tik pliusai, norejau tapti investuotoju tuo paciu el pastu truputi uztruko, jauciu mano toks sumanymas jiems labiau patiko nes galiu prie paskiros prisijungt kaip kuris iesko pagalbos uz mazas palukunas, arba kaip istiesti pagalbos ranka... ir geru nauju metu :)

Aciu Aistiei uz grazu benravima.Uz nuoširduma tikiuosi kad vadovai atcizvelks

Nutraukiau sutartį anksčiau laiko, paskaičiavo sutarties administravimo mokestį 8 metus į priekį. Ką ir kaip administruos nutrauktoje sutartyje nesugebėjo atsakyti.

Tik geriausi atsiliepimai šiai kompanijai. Lizingavausi prekes iš vienos įmonės, kuri vilkino prekių pristatymą, o galiausiai atsiuntė pranešimą, kad bankrutuoja. Finbee perėmė iš manęs visas problemas ir grąžino sumokėtas įmokas. Gavosi savotiškas draudimas nuo bankrutuojančių įmonių. Didelė padėka darbuotojai Viktorijai, sėkmės darbuose !

Nerekomenduoju!!!!!

Nežinau kaip jie ten dirba tai viena pažima atsiųsti prašo nusiųsti tai negerai tai dar kitokios reike pazimos vienu žodžiu nerekomenduoju finbi nes tik laiko gaišimas.

Sveiki, turėjau iš jūsų refinansavima, bet atsitikus, , gyvenimui" paslydau... Ir tapau nemokus. Teismas priteisė, antstoliai vygdo. Bet šiai akimirkai per eilę metų te speju dengt palūkanas...procentus... Ar kaip ten... Esu jau išmokejas gerokai daugiau negu priteista.... Bet sumą nesažejusi o net išaugusi... Kodėl su jumis šiuo klausimu neįmanoma susisiekti, ir sudaryti sakykime taikos sutartį ar kazka... Nes pagal sprendimą mokesiu tik jūsų naudai be galutinės sumos... Sumą tik auga...auga...auga.... Jau viršija net dvigubai nei buvo...

Laba diena,
      Dėkojame, kad kreipiatės. Dėl gautos užklausos susisieksime su Jumis tiesiogiai el. paštu.
      Taip pat atkreipiame dėmesį, kad susisiekti su mumis galite el. paštu [email protected] arba tel. nr. +370 (5) 219 9529

Nusivylęs investuotojas

Patariu vengti čia, , investuoti”, rinkitės bet kurį kitą būdą. Į minusą užšaldysite pinigus, neadekvačiai dideli mokesčiai ir rizika.

Finbee
      Nusivylęs investuotojas

Sveiki,

Apgailestaujame jeigu grąžą mūsų platformoje Jus nuvylė ir jaučiatės užšaldęs savo lėšas. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad investuodami į paskolas per tarpusavio skolinimosi platformas pats renkatės į kokios trukmės paskolas investuosite, bei nusprendus nebeinvestuoti visada galite parduoti savo investicijas antrinėje rinkoje ir taip greičiau susigrąžinti savo lėšas.

Parduodant investicijas antrinėje rinkoje, nėra taikomi papildomi pirkimo ar pardavimo komisiniai mokesčiai, todėl kylant klausimų visada kviečiame kreiptis į mūsų klientų aptarnavimą ir gauti visą Jums reikalingą aktualią informaciją, susijusią su mūsų siūlomomis galimybėmis ir Jūsų poreikiais.

Norime patikslinti, kad Finbee platformoje yra taikomas 1 Eur mėnesinis sąskaitos aptarnavimo mokestis. Šis mokestis taikomas tik po pusės metų nuo registracijos, suteikiant Jums galimybę susipažinti su platforma.
      Už šį mokestį Jūs turite galimybę į savo sąskaitą atlikti nemokamus mokėjimus, taip pat galite...

Niekam nerekomenduoju skolintis iš šios bendrovės. Pasirašai paskolos sutartį, bet pinigų į sąskaitą negauni. Paskambini paklausti kodėl negauni pavedimo, o jie tiesiog pasako, kad persigalvojo. Nepatikimi, apgailėtini ir jokios komunikacijos.

Sveiki, Tomai,

Kadangi Finbee paskolas finansuoja žmonės, mes labai atsakingai vertiname kiekvieną paskolos paraišką. Jeigu nustatome, jog paskolos gavėjas gali nesugebėti grąžinti paskolos, saugodami tiek investuotojus, tiek paskolos gavėją nuo finansinių problemų ateityje, paskolos nesuteikiame. Ypatingai retais atvejais neigiamą atsakymą galite gauti ir po sutarties pasirašymo, tačiau visuomet paaiškiname, kodėl paskolos suteikti negalime.

Iš žmogaus su el. pašto adresu, kurį nurodėte rašydamas šį komentarą, paskolos paraiškos nesame gavę, taigi negaliu pakomentuoti konkrečios situacijos.

Neseniai dalyvavau atrankoje į darbą, tačiau procesas paliko daug neigiamų įspūdžių. Po dviejų pokalbių nesulaukiau jokio atsakymo iš įmonės.
      Nepakankamas bendravimas po kelių pokalbių ne tik kelia nusivylimą, bet ir palieka blogą įspūdį apie įmonės profesionalumą. Kandidatai investuoja laiką ir pastangas į atrankos procesą, o minimalus įmonės veiksmas turėtų būti operatyvus grįžtamojo ryšio suteikimas. Ši patirtis privertė suabejoti įmonės vertybėmis ir pagarba kandidatams.

Finbee
      Kandidatas

Sveiki,

Atranka į poziciją, į kurią kandidatavote, baigėsi vakar, kuomet atrinktas kandidatas pasirašė darbo sutartį. Visuomet susisiekiame ir suteikiame grįžtamąjį ryšį visiems pokalbiuose dalyvavusiems kandidatams, tačiau atrankos procesas kartais užtrunka keletą savaičių ar ilgiau. Atsižvelgdami į Jūsų išsakytą nuomonę ateityje stengsimės pagerinti atrankos procesą ir tais atvejais, kuomet atranka užtruks ilgiau, informuosime dalyvaujančius kandidatus apie atrankos eigą ir tikėtiną atrankos pabaigos terminą.

Nerekomenduoju aplikuoti į šią įmonę ieškant darbo, po virtualaus susitikimo ir pažado, kad apie sprendimą praneš per savaitę, atsakymo niekada negavau. Labai negražu ir neprofesionalu.

Sveiki,
      Įdomu, kodėl investuojant į verslo paskolas ar fiziniams asmenims rašoma metinė palūkanų norma 14 proc.o reali grąža 7, 7 proc. (investavus 100eur, gauni 7, 7 eur). Fiziniams asmenims investuojama suma išvis mažėja... ir apskritai šiais metais didėja blogų paskolų portfelis. Kokia tikimybė atgauti bent dalį jų? Ačiū už atsakymą.

Sveiki, Loreta,

Paskolų grafikai sudaromi anuiteto principu, kas reiškia, jog su kiekviena mėnesio įmoka atgaunate dalį paskolintos sumos. O palūkanos skaičiuojamos nuo paskolintos sumos likučio, taigi mažėjant likučiui, mažėja uždirbamų palūkanų suma. Todėl ir gaunasi situacija, jog uždirbate 7.7 eurus, nors metinė palūkanų norma 14 procentų.

Vėluojančių vartojimo paskolų dalis portfelyje išlieka stabili. Atsakant į klausimą dėl išieškojimo, per 36 mėnesius nuo įsipareigojimų nevykdymo atvejo datos išieškome 80 proc. paskolos likučio, per 60 mėnesius išieškom 90 proc. ir daugiau. Su detalesne informacija apie išieškojimo rezultatus ir portfelio kokybę galite susipažinti čia: https://finbee.lt/2024Q1-apzvalga/

Labai neaiškios (ir ne itin sąžiningos) sutarties sąlygos - norint grąžinti paskolą anksčiau laiko, pasirodo, reikia sumokėti administracinius mokesčius už VISĄ laikotarpį. Wow, įdomus ir "sąžiningas" verslo modelis, labai nerekomenduoju šios platformos, ir skleisiu žinią visiems :) Ačiū už pamokas FinBee, ir, gero verslo!

Martyna,

Visos paskolos sąlygos yra aprašytos sutartyje, su kuria susipažįsta kiekvienas mūsų klientas. Galiu patikinti, jog netaikome jokių paslėptų ar nesąžiningų mokesčių, o mūsų veikla pilnai atitinka visus teisės aktų keliamus reikalavimus.

Kaip suprantu rašote komentarą dėl paskolos, kuomet Jums suteikėme galimybę per pirmus 10 mėnesių paskolą grąžinti visiškai nemokamai, nesumokant nei cento administracinių mokesčių ar palūkanų. Šia galimybe nepasinaudojus ir norint grąžinti visą paskolą anksčiau laiko, bet vėliau nei po 10 mėnesių, sąžiningai laikydamiesi su klientu pasirašytos sutarties sąlygų, perskaičiuojame išankstinio grąžinimo sumą. Tokiu atveju bus priskaičiuojami administraciniai mokesčiai ir palūkanos.

Jeigu vis tik manote, jog kažkur padarėme klaidą, kreipkitės elektroniniu paštu [email protected] arba telefonu +370 (5) 219 9529. Išnagrinėsime Jūsų situaciją ir rasime abiems pusėms priimtiną sprendimą.

Geriausia tarpusavio skolinimo platforma Lietuvoje

Investuoju beveik metus. Skolinu tik įmonėms, po 100e. per mėnesį. Tačiau jau dabar blogos/negrąžintos/vėluojančios pajamos sudaro beveik 60e. Taip pat kiekvieną mėnesį mokamas administravimo mokestis 1e. (per metus 12e.) bet to, metų gale VMI susimoki pelno mokestį. Per didelė prabanga toks investavimas. Pabandžiau ir supratau, jog didesnėmis sumomis nebenoriu investuoti. Laukiu visų pinigų susigrąžinimo ir ištrinsiu paskyrą.

Simas iš Finbee
      Austėja

Austėja,

ačiū už komentarą.

Natūralu, kad bręstant portfeliui daugėja vėluojančių paskolų gavėjų. Tikimybė, kad vidutinė paskola vėluos virš 90 d. yra ±11%. Jei viso į paskolas investavote 1.200 Eur, virš 90 d. vėluoja 60 Eur arba 5%, tai - geras rezultatas.

Nutraukus sutartį, ruošiame ieškinį teismui. Ieškinį teismui patenkinus ir išdavus vykdomąjį raštą jį perduosime antstoliams.

Istoriškai paskolos išieškomos per penkis metus. Kiekvieno skolininko atvejis yra unikalus, kai kurios paskolos išieškomos per kelis mėnesius, kai kurios niekada nebus išieškotos.

Parengiau skaidres apie išieškojimą (https://www.finbee.lt/wp-content/uploads/2022/04/Isieskojimas_Finbee_2022-1.pdf), jeigu norite sužinoti platesnę informaciją apie išieškojimo procesus.

Mėnesinis administravimo mokestis investuotojams užtikrina prieigą prie istoriškai dviženklę grynąją grąžą generuojančių investicijų, jokie papildomi prekybos antrinėje rinkoje ar pinigų išmokėjimo mokesčiai nėra taikomi....

Kodel nepasakot kokia suma man reikia grazinti nes as noriu padenkt visa likusia paskolos dali

(Ex)investuotojas

"įdomi" situacija nutiko, pabandžius smulkiau pasidomėti apie Finbee atliktus veiksmus po sutarties su paskolos gavėju nutraukimo.
      Į klausimą, kodėl platformos "pranešimai" laukelyje nurodyta bent keli "kreiptasi į teismą " atvejai (kelių mėn. laikotarpyje) aiškaus atsakymo nesugebėjo pateikti. Pagal atsakymus supratau, kad dalis šių-vienodų pranešimų reiškė (galėjo būti) "teismas priėmė ieškinį", "išsiuntė pranešimą atsakovui", "teismui įteikti pranešimo nepavyko". Ką reiškė kita dalis - atsakymo nebuvo. Šiam klausimui prireikė keletos el laiškų, kodėl - reiktų klausti Finbee, nes užklausimas buvo parašytas konkrečiai.
      Kadangi klausimas (ir atsakymų sudėtingas gavimas) atrodė "kreivokai", buvo paklausta kada ir į kokį teismą buvo kreiptasi. Finbee atsisakė pateikti šiuos duomenis. Paskolos gavėjas - juridinis asmuo, tad pasidomėjau to miesto, kuriame paskolos gavėjas registruotas apygardos teisme (pagal sumą turėtų būti apygardos teismas) ir dėl visa ko - ir apylinkės teisme....

(Ex)investuotojas

(Ex)investuotojas,

ačiū už komentarą.

Pagal pateiktą el. pašto adresą registruoto investuotojo mūsų platformoje nėra, tačiau pagal situaciją pavyko rasti kelis susirašinėjimus identiška tema su investuotoju, kuriam situaciją detaliai paaiškinome. Jei tai ne Jūs, prašau susisiekti [email protected] ir pakomentuosime konkretaus skolininko situaciją. Norėčiau pabrėžti, kad pagal paskolos sutartį, visos bylos nagrinėjamos mieste, kur yra registruota mūsų įmonė, ne pagal tai, kur įsteigta paskolos gavėjo bendrovė.

Prieš keletą metų išieškojimo komandos nariai turėjo galimybę rašyti išieškojimo komentarus pagal iš anksto įvestą šabloną ir tai sukeldavo neaiškumų dėl išieškojimo proceso, nes teisminio išieškojimo komentarai nesuteikė pakankamai detalumo. Jau kurį laiką platformoje yra galimybė rašyti laisvos formos komentarus, kurie suteikia daugiau aiškumo specifiniais atvejais.

Už didžiąją dalį paskolų platformoje asmeniškai garantuoja fizinis asmuo. Tikriname kiekvieno...

Darius Noreika

Laimonai, o gal galite pakomentuoti kaip taip gali būti dėl paskolos L-78791674? Pranešimose rašoma, kad mokėjimai gauti 12.27 dieną ir 01.26 dieną. Klausiau Simo - atsakymas, kad yra taikos sutartis, pagal kurią pirmiausia mokama FinBee, o investuotojai gauna 0.

Ar Jums atrodo normalu tokia "taikos sutartis", pagal kurią investuotojai nieko negauna? Gal tada dar paaiškės, kad pirmiausia mokama instituciniems investuotojams, paskui FinBee, o tik tada pavieniems investuotojams? Nes mano supratimu, bet kuris susitarimas, kuri pablogina investuotojo padėti nu tiesiog mažų mažiausiai keistas. Nes jei susidarote tokias "taikos" sutartis, tai ir padėkite "FinBee" į pačią pabaigą, investuotai po tokių "taikų" nuostolio patirti neturi.

Viktorai,

ačiū už žinutę. Laimonas Finbee jau seniai nedirba, tad atsakysiu aš.

Pagal sutarties bendrąsias sąlygas išieškojimo eiliškumas yra toks:

1. Bylinėjimosi išlaidos
      2. Skolintojams priklausančios Palūkanos nuo negrąžintos Paskolos sumos
      3. Administravimo mokestis
      4. Skolintojams priklausanti Paskolos suma ir Palūkanos

Tas pats eiliškumas galioja išieškant lėšas ir sudarius taikos sutartį, kaip ir L-78791674 paskolos atveju.

Investuotojams išieškojimo veiksmų vykdyti asmeniškai nereikia ir jie papildomai nekainuoja, nes bylinėjimosi išlaidas dengiame savais kaštais ir prisiimame riziką prarasti lėšas. Kartu su investuotojais esame toje pačioje valtyje, nes kartu investuojame į paskolas ir prisiimame kredito riziką. Į šią paskolą investavome daugiau nei 1.200 Eur ir tikimės, kad paskola bus sėkmingai išieškota artimiausiu metu.

Darius Noreika

Ačiū už atsakymą ir atsiprašau Dariau.

Man logika nesueina. Aš nuperku paskolą antrinėje rinkoje ir viskas kaip planuota, gaunami mokėjimai pagal sutartį:

2023-10-25
      2023-11-27

Bet tada atsiranda kažkokia nauja taikos sutartis, pagal kurią investuotojai du mėnesius nebegauna nieko. Jums čia logiška? Man ne.

Kitas dalykas - jei jau turite kažkokį susitarimą, kodėl jis nėra negali būti įvardintas kur nors kur nors prie pranešimų įvardintas? Jeigu yra suderintas grafikas, kodėl jis negali būti atvaizduotas mokėjimų grafike? Gal ten Jūs suderinote, kad sekanti mėnesį bus apmokėta visa skola ir tiek ir tų klausimų?

Aš labiau problema matau, kad nėra informacijos, o Jūsų ir Simo atsakymai standartiniai.

Viktorai,

ačiū už žinutę.

2023-10-25 ir 2023-11-27 išieškojimai buvo panaudoti iki sutarties nutraukimo grafike buvusioms įmokoms dengti. Po jau suformuotų įmokų padengimo toliau įmokos dengiamos taip, kaip numatyta bendrose sutarties sąlygose - šiuo metu dengiamas administracinis mokestis, kuris pagal sutartus mokėjimus turėtų būti padengtas birželio mėnesį, nuo liepos gauti mokėjimai turėtų pasiekti investuotojus.

Su klientu sutarėme dėl fiksuoto dydžio mokėjimų, kurie siekia 450 eurų per mėnesį ir viršija sumą, kurią pagal kliento pajamas teisiškai išieškoti galėtų antstolis. Visas pradelstas įsipareigojimas per dvi paskolas - virš 14.000 Eur, pagal sutartą mokėjimo grafiką išieškojimas turėtų trukti dar tris metus.. Informaciją prie paskolos stengiamės pateikti kuo detalesnę ir pažymėjome kito sutarto mokėjimo datą.

Tikiuosi, kad tai suteikia daugiau aiškumo. Jei turėsite daugiau klausimų ar pastebėjimų, mielai juos atsakysime.

Sveiki, tokia kompanija reikia uždaryti. Pirkom daiktą išsimokėtinai, kad per 10 mėn galėtumėm gražinti ir nepabrangtu prekė. Kai paslaugą gauti tai labai greitai atsiliepe. Bet kai sutartį atsiunte 36 mėn ir prekė pabrangsta dvigubai tai niekas nebekiale ragelio. Šlikštynės. Tad skambinom kaip nauji klientai tai iš pirmo bandymo atsilepė. Bet atsakymas dar geresnis pasiūlė pasiskaičiuoti patiems kokia įmoka mokėti, kad gražintumėm per 10 mėn. Išvadas pasidarykite patys.

Taduk, o tu galvoji, kad mums reikia, kad pirktum be pabrangimo? Be pabrangimo gali pirkti dėdamas cashą ant stalo arba surelius Maximoje akcijos metu.

Tai jei nori nemokamai ir eurus gauti ir dar paskaičiavimą po kiek čia susimokėti, gal dar nori, kad ir Tavo buto komunalinius sumokėtų? Be pabrangimo, aišku.

Turbut papuoliau nes irgi neatsako telefonu, ir kodel tada reklamuojasi, kad jei grazinsi per 10 men tai be pabrangimo !

O reklamuojasi, kad skaiciuos ar dar kazka?

Ar sunku pasiskaiciuoti paciam? Nemoki padalinti is 10 ar kur beda?

Užp... su savo laiškais. Atsikniskite! Tik ištrinu ir už 5 sek vėl atsiunčia. Bl...

sumokėk skolą

MICHAEL FILIP paskola

ATTN visus, ar jums reikia finansavimo norint pradėti savo verslą ar išplėsti verslą, ar jums reikia pinigų, kad galėtumėte sumokėti skolą? Mes teikiame paskolas suinteresuotiems asmenims ir įmonėms, sąžiningai ieškančioms paskolų. Jei jums rimtai reikia skubios paskolos, susisiekite su mumis. Paštas: [email protected]

Uab kosto mozaika

Sveiki, apeikite toliau tokias finansavaimo kompanijas.
      Buvome paeme paskola, puse jau buvom gražine. Turejome finansiniu problemu, vtlavome atlikti mokejimus. Padave i teisma. Teko sumoketi dar karta visa paskola. Komentuoja patys prie rekvizitu kitoms imonems neigiamus komentarus, veliau neigia ta darantys. Nerekomenduoju tokiu veikeju niekam.

Emixs
      Uab kosto mozaika

Sveiki. Atsiminkite kad ne tik Finbee laukia pinigų bet ir investuotojai. Rizika nuo tokių klientų kaip jus tik didėja. Pagarbiai

Normali saugi bendrovė, nesuprantu ko čia finansuotojai skundžiasi. Šiandien pildžiau refinansavimo paraišką, tai pasiūlymą gavau gerokai prastesnį, nei dabar realiai turiu ;) Be to, man buvo bandoma įrodyti, kad aš už dabartines paskolas moku 80 EUR daugiau, nei aš realiai moku. Šiek tiek komiška situacija ;)

Neapsimoka naudotis šia platforma, nes:
      1) labai kritusios palūkanos realus dabar gauti tik apie 6 proc.
      2) taikomas sąskaitos administravimo mokestis 1 eur/mėn. Kad vien tik sio mokesčio padengimui skaičiuojant su 6 proc. Reikia turėti 200 eur investicijų tai TIK TAM JOG PASIDENGTI SĄSKAITOS ADMINISTRAVIMO MOKESTĮ. Mokių paskolų procentas kritęs.

J,

ačiū už komentarą.

1) Vidutinės grynosios palūkanos, atskaičius nemokius klientus mūsų investuotojams šiuo metu yra 12, 9% privatiems ir 12, 1% verslo klientams. Aktyviai stebime rinką ir tai yra konkurencinga grąža.

2) Taip, investuotojams taikomas 1 Eur/mėn. sąskaitos administravimo mokestis ir labai mažų portfelių grąžai jis turi didelę įtaką. Pasiekus bent keturženklį paskolų portfelį mokesčio įtaka galutinei grąžai ženkliai sumažėja.

Paskolų mokumas visus šiuos metus, nepaisant didelio neapibrėžtumo pasaulyje, buvo stabilus. Tiek verslo, tiek privačių paskolų gavėjai įmokas lapkričio mėnesį laiku sumokėjo pagal praeitų 12 mėnesių vidurkį.

KAS PLANUOJATE PRADĖTI INVESTUOTI šioje platformoje atkreipkite dėmesį, jog jie ne tik pasiima apie 40 proc. bet ir taiko 1, 0 Eur/mėn. sąskaitos administravimo mokestį, kas yra sąlyginai didelė suma, nes jeigu jūs investuojate į paskola kurios palūkanos 16 proc. jūs gaunate ne 16 proc., o tik ~9 proc. Pamodeliuokime situaciją kiek reikia turėti paskolų, jog išeiti ant 0 su šiuo NAUJU mokesčiu. Priimkime, jog visų paskolų gaunamos palūkanos bus 10 proc. skaičiuojame: 24 paskolos po 5 Eur su 10 proc. palūkanomis 24*5*0, 1=12 Eur/metus, mokestis yra taip pat 1*12=12 Eur/metus, vadinasi, jog 24 paskolos po 5 eur su 10 proc. metinėmis palūkanomis dirbs tik tam, jog padentų sutarties administravimo mokestį, o dar kitos rizikos nemokūs klientai ir kt. Beja Finbee prastai išieško nemokias paskolas....

Sveiki, Tom,
      ačiū už komentarą.
      Sutarties sudarymo ir mėnesinį paskolos administravimo mokestį moka paskolos gavėjas.

Taip, mėnesinis mokestis nėra tinkamas visiems investuotojams. Mėnesinio mokesčio lėšos naudojamos platformos atnaujinimams, pavyzdžiui, mėnesinių įplaukų grafikui, skolininko NT nuosavybės patikrinimo atvaizdavimui ir aktyviai komunikacijai su investuotojais palaikyti. Į 1 Eur mokestį įeina visi platformos mokesčiai, tad prakyba antrinėje rinkoje, išsimokėjimai į banko sąskaitą yra be papildomo mokesčio, naujų mokesčių neplanuojame įvesti.

Šiuo metu vidutinė grąža investuotojams po nemokų yra 13.8% investuojant į privačių paskolas ir 12.0% - į verslo.
      Istoriškai privačių asmenų paskolas išieškome per 5-6 metus. Verslo išieškojimo istorija trumpesnė, tačiau paskolų, kurių išieškojimas pradėtas 2020 m. jau išieškojome 83%.

Prisegu skaidres apie išieškojimą, jeigu norite sužinoti platesnę informaciją apie išieškojimo procesus.

Man pasidarė angliškas meniu ir niekaip neina atstatyt y lietuvių kalba

KAS PLANUOJATE PRADĖTI INVESTUOTI šioje platformoje atkreipkite dėmesį, jog jie ne tik pasiima apie 40 proc. bet ir taiko 1, 0 Eur/mėn. sąskaitos administravimo mokestį, kas yra sąlyginai didelė suma, nes jeigu jūs investuojate į paskola kurios palūkanos 16 proc. jūs gaunate ne 16 proc., o tik ~9 proc. Pamodeliuokime situaciją kiek reikia turėti paskolų, jo išeiti ant 0 su šiuo mokesčiu. Priimkime, jog paskolų visų gaunamos palūkanos bus 10 proc. skaičiuojame: 24 paskolos po 5 Eur su 10 proc. palūkanomis 24*5*0, 1=12 Eur/metus, mokestis yra taip pat 1*12=12 Eur/metus, vadinasi, jog 24 paskolos po 5 eur su 10 proc. metinėmis palūkanomis dirbs tik tam, jog padentų sutarties administravimo mokestį, o dar kitos rizikos nemokūs klientai ir kt. Beja Finbee prastai išieško nemokias paskolas....

Tom,

ačiū už komentarą.

Esame sutelktinio finansavimo platforma. Darome nemokamą įmonių atranką, tuomet tik geras įmones pasiūlome finansuoti investuotojams, kurie uždirba visas mokamas palūkanas. Mūsų uždarbis yra tik komisiniai mokesčiai. Paprastai paskolą sufinansuoja keli šimtai žmonių, mes viską suadministruojame taip, kad Jūs neturetumėte jokių rūpesčių - klientų atliktas įmokas paskirstome tarp šimtų investuotojų.

Taip, labai smulkiam investuotojui 1 euras per mėnesį sudaro ženklią dalį gaunamos grąžos.

Naujai užsiregistravusiems investuotojams pusmetį mokestis netaikomas, kad būtų paprasčiau sudaryti didesnį portfelį.

Mokesčio lėšas galime panaudoti platformos tobulinimui ir geriname esamų investuotojų patirtį platformoje.

Jūsų patogumui, parengiau trumpą prezentaciją apie išieškojimą Finbee, kurią galite rasti čia: www.finbee.lt/Isieskojimas-Finbee-2022/

Jeigu turite klausimų ar pastebėjimų, mielai juos atsakysiu.

Neužtenka 40 proc. Pelno dar pradėjo taikyti sąskaitos mėnesinį 1, 0 Eur sąskaitos mokestį. Kitos p2p platformos taiko tik neaktyvioms sąskaitoms, o šie taiko ir aktyvioms. NEREKOMENDUOJU. REIKĖS PERKELINETI PINIGUS I KITAS P2P PLATFORMAS.

A,

ačiū už komentarą.

Jeigu turite klausimų ar pastebėjimų, mielai juos atsakysiu.

Tokios š*******o kontoros dar neteko susidurti. Puslapyje vieni procentai, pradedant bendravima procentai sukyla. Nusiuntus visus reikiamus dokumentus, po kurio laiko vel to paties š... malimas. Manau investuotojai net nežino kokia tai š*******o kontora.

Kas, dar manote investuoti i finbee ? Tai to nedarykite is to uzdirbs tik platforma o ne jus,
      Investuoti i finbee tai laiko ir pinigu svaistymas
      Neinvestuokite, tikrai nieko neuzdirbsite
      Didelis nemokumas

Aš pastebėjau daug kartų kad sumažėja sąskaitoi po kelis eurus kodėl taip yr?

Investuoju per platformą, atmetus nemokias paskolas uždirbau apie 3000 eur. Mano mėgstamiausia p2p2 platforma Lietuvoje. Sulaukia finbee nemažai neigiamų komentarų, čia, ar FB, bet aš kažkaip nesuprantu žmonių, p2p siūlo aukštą gražą, galima investuoti mažą kapitalą, sąlyginai paprastą administravimą, natūralu, kad ir tų nemokių paskolų ir blogų skolininkų yra.

Jei norit, kad nebūtų blogų paskolų rinkitės valstybės obligacijas su nuline graža.

Sveiki, nerekomenduoju šitos kompanijos, kaip tarpusavio skolinimosi platformos, nes:

1.Žemiau jų vertinamo B skolinimosi reitingo, neverta visiškai skolinti, nes pinigai tiesiog negrįžta. Įmonė turi labai "lanksčius" skolinimo standartus ir iš esmės žmogui, kuris negali paskolos gauti kažkur kitur atėjęs į Finbee be problemų gali pasiskolinti ir prasiskolinti.. Tokiu būdu tapdamas nemokiu ir atnešdamas nuostolius skolintojams.

2. Turiu pas juos dvi paskyras viena skolintojo, kita pasiskolinusiojo. Abiejose skirtingai emailai. Išmokėjus iš jų pasiskolintus pinigus ir paprašius uždaryti pasiskolinusiojo paskyrą, nes ji apsaugota tik slaptažodžiu nors ten yra mano asmeninių duomenų. Atsakymas buvo gautas, kad to padaryti negali, nes jie turi saugoti duomenis įstatymų nustatyta tvarka. Viskas šioje vietoje kaip ir būtų gerai, bet paprašius mano duomenis su finansų istorija pasilikti savo serveryje, bet uždaryti paskyrą dėl mano asmens duomenų saugumo jie atsako< kad to padaryti...

Ruslanai,

ačiū už komentarą.

1. B reitingo paskolų grąža investuotojams po nemokų - 11% (https://finbee.lt/2021-apzvalga), dėl ko sprendžiate, kad pinigai negrįžta?
      2. Parašykite laišką į [email protected] ir išspręsime šią problemą.

Sveiki. Gal kas gali paaiškinti, kokia prasme investuoti i paskolas, kur skolinimo reitingas yra, sakykim, C, o skolininkas nė negauna minimalaus darbo uzmokescio?

Simonai,

ačiū už komentarą.

Pagal Atsakingo Skolinimo reikalavimus mėnesio įmoka negali viršyti 40% skolininko asmens pajamų. Jei žmogus dirba ne pilnu etatu, realu, kad jo užmokestis gali būti mažesnis nei minimalus. Tikėtina C reitingo paskolų grąža po nemokų - 12% (https://finbee.lt/2021-apzvalga).

Tikiuosi tai suteikia daugiau aiškumo. Jei turėsite daugiau klausimų, mielai juos atsakysime.

Prieš 3 metus surizikavau investuoti į A ir B mažos rizikos privačias paskolas 5000 išskaidžiau skirtingiems gavėjams po 100, tai dabar 8, 5 proc yra nemokūs, greičiausiai nesugrįš, sprendžiant, kad didelė dalis jų nuo pat pradžių nemokėjo, tai tie kas investavo į didesnės C ir D rizikos grupes su didesnėm palūkanom, rezultatai turėtų būti dar prastesni. VNŽ galima tikėtis ilgalaikėje perspektyvoje, jei pasiseks 5 proc gauti, bet po 3 metų infliacija juos bus suvalgiusi :)

Robertai,

ačiū už komentarą.

Dalis skolininkų vėluoja ir tai - natūralu. Skolų išieškojimo procesą vykdome patys ir jo rezultatais esame patenkinti - iš 2016 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota 121% paskolos likučio (https://finbee.lt/2021-apzvalga).

Pagal dabartines palūkanas ir istorinius išieškojimo rezultatus tikėtina investicijų grąža po nemokų A reitingui - 11%, B - 12%, C - 14.6%, D - 18.7%.

Absurdiški įmonės vertinimai - rizika mato ten, kur jos nera.
      O atsiliepimai apie nemokumą klientų.. Matyt reiketų priimti geresnius rizikos vertintojus, o ne nieko nepatyrusius jaunus zmones, kurie ten kur nera rizikos ja mato, o kur yra - ne kazka pamato.

Esu nusivylęs šia bandrove. Jie nesugeba susitvarkyti įmonės viduje.
      Atlikau mokėjimą už paskolą jie ją įskaitą kaip investavimą. Kodėl? Nes aš nenurodžiau savo vartotojo vardo. O iš kur man jį žinoti jai atsidarius paskyrą nematau jokio vartotojo vardo.viso labao savo vardą kuris abejose paskyrose tas pats.
      Tada jie man grasina sutarties punkatai, nor ir investavimo ir paskolos sutartyje abui vienodi punkati. (paslaugų sutaries 8.8. punktu, Klientas, atliekantis mokėjimo pervedimą, privalo mokėjimo nurodymą suformuluoti aiškiai ir nedviprasmiškai.) Kokia dviprasmybė jei visai nenurodai?
      Investuoti šioje platfomoje nerekomenduoju investuoju ben keliose platformose šią rinkčiausi kaip paskutinę saraše.

naudojuosi platforma

Siai dienai apie 25 proc paskolos gaveju veluoja vykdyti savo finansinius isipareigojimus. Pagal sumas - netoli 30 proc. veluoja. Finbee sunkiai ir labai retai reaguoja i tokius klientus. Del tam tikru verslo klientu bandziau atkreipti demesi, nes aisku buvo kad nieko gero nebus, taciau kazkodel delse finbee atstovai imtis grieztu priemoniu, sulaukem iki tol, kol isieskoti jau nebera is ko ir ka. Kalba eina apie asmenini portfeli, nebendra statistika.
      Del rizikos vertinimo - irgi neaiski logika. Matomai kazkas negerai, jei didzioji dalis nemokiu klientu is B rizikos grupes.

Aidas
      naudojuosi platforma

Naudojuosi platforma jau beveik 3 metai, ir tikrai nemokiu paskolu yra labai daug
      Nemokumas virsija palukanas.
      Nerekomenduoju sios platformos tai laiko ir jusu pinigu saldymas jokio pelno is to nebus

Aidai,

ačiū už komentarą.

Istoriškai mūsų investuotojai uždirba dviženklę grąžą - prie dabartinių palūkanų privačių asmenų grąžos generuoja 14.5% grąžą po nemokų, verslo - 10.9% (https://finbee.lt/2021-apzvalga).

Dalis skolininkų vėluoja ir tai - natūralu. Skolų išieškojimo procesą vykdome patys ir jo rezultatais esame patenkinti - iš 2016 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota 121% paskolos likučio.

Tikiuosi tai suteikia daugiau aiškumo. Jei turėsite daugiau klausimų ar pastebėjimų, mielai juos atsakysime.

Jūsų transliuojamų reklamų bukumas verčia mane pastoviai perjungti radijo stotį.

Latvių g. 36A, LT-08113 Vilnius.
      Veiklos sritys: finansai; bankai, bankinės operacijos; greitieji kreditai, paskolos; investicinė veikla.
      SAVY - didžiausią patirtį sukaupusi tarpusavio skolinimo ir sutelktinio finansavimo platforma Lietuvoje. Platforma suteikia galimybę skolinti ir skolintis pinigus vieniems iš kitų tiesiogiai. Su mažesnėmis palūkanomis besiskolinantiems ir užtikrinta grąža investuojantiems. Platformos svetainė...
      Pilaitės pr. 16, LT-04352 Vilnius.
      Veiklos sritys: finansai; bankai, bankinės operacijos; tarpininkavimas.
      „Paysera“ – tarptautinė „fintech“ įmonių grupė, jau 20 metų kurianti inovatyvius mokėjimų sprendimus. Pradėjusi nuo mokėjimų e. komercijoje, šiandien „Paysera“ apdoroja e. parduotuvių pirkėjų mokėjimų už daugiau nei 1 mlrd. EUR kasmet bei siūlo sprendimus mokėjimų surinkimui fizinei prekybai.Verslui siūlome...
      Lvivo g. 101, LT-08104 Vilnius.
      Veiklos sritys: investicinė veikla; finansai; nekilnojamasis turtas.
      Profitus – pirmaujanti sutelktinio finansavimo platforma LietuvojeProfitus yra viena didžiausių sutelktinio finansavimo platformų Lietuvoje, suteikianti galimybę investuoti į verslo paskolas ir nekilnojamojo turto projektus nuo 100 eurų. Tai patogus ir skaidrus būdas investuoti internetu.Platformoje jau finansuota...
      Betono aklg. 16, Vilnius.
      Veiklos sritys: apskaita; finansai; įmonių steigimas; konsultacijų paslaugos.
      „RoboLabs“ – įmonė, teikianti inovatyvias buhalterines paslaugas ir padedanti verslams efektyviai valdyti finansus. Mes specializuojamės įmonių steigimo, pilnos buhalterinės apskaitos, pirminių dokumentų apdorojimo, darbo užmokesčio apskaitos ir verslo procesų konsultacijų srityse. Taip pat siūlome paslaugas...
      A. Domaševičiaus g. 9, LT-01400 Vilnius.
      Veiklos sritys: investicinė veikla; bankai, bankinės operacijos; finansai; greitieji kreditai, paskolos; tarpininkavimas.
      „NordStreet“ – tai sutelktinio finansavimo platforma, radikaliai pakeitusi investavimo į nekilnojamą turtą galimybes.Nuo šiol NT investicijos nebėra prieinamos tik rizikos kapitalo įmonėms ar itin turtingiems asmenims: kiekvienas turi galimybę rinktis patikimą NT projektą ir į jį investuoti pasirinktą sumą (nuo 100...