Atsiliepimai, skundai, komentarai apie įmonę Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius
Parašykite savo atsiliepimą apie Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius
Esu pasibaisėję, kokia sistema yra sukūrusi Lietuvos valziazmogiu vyriausybė ir kur Sodra tuo naudojasi.Buvau biuletenyje už tris savaites turėjau gauti, tai yra Sodra buvo priskaiciavusi man išmokėti 442€, bet pravedė tik 349.40 kai paskamb sužinoti, kur dingo likusi dalis pinigų 93€, sodros darbuotoja pasakė atsakė, kad atskaite mokesčiams, palaukti sakau, kaip čia suprasti, nes man darbdavys jau sumoka Sidrai mokesčius, tai kodėl jūs papildomai antrą kartą nuskaiciuojate!?Tai atsakymas buvo paprastas ir aiškus, tokie yra vyriausybės priimti įstatymai ir mes jais vadovaujamas.Tai totalus apiplėšimas dirbančių žmonių ir ne tik tai totalus pasityčiojimas iš sąžiningai dirbančių žmonių kurie dirba ir supi...valstybei moka mokesčius.Negana to dar žmogų papildomai, , nuskalpuoja, , Sodra tai yra nuskaito pinigus nuo biuletenio esančio žmogaus.Stai tokioje nes supuvusioje, valstybėje gyvename ir kas svarbiausia, kad valstybė iš tavęs vagia pinigus, o tu nieko negali padaryti, nes tavo rankose paprasčiausiai yra surištos!
Pasibaisėtina įstaiga reketuojanti tautiečius ir labiausiai skatinanti lietuvių emigraciją į užsienį. Man sugrįžus į Lietuvą po 22 metų ir pradėjus dirbti su individualios veiklos pažyma, tuoj pat buvo prirašyta iš piršto laužtų skolų, grasinama, rėkiama, prasidėjo pertekliniai skambučiai, neturi sąžiningumo pripažinti savo klaidų, nors tai akivaizdu.!!! Skundai vis patenka į tas pačias rankas. Nėra visiškai įsitikinama į jų turinį.Jokios kompetencijos ir jokios bendravimo kultūros!!! Kalbu apie jūsų darbuotoją Laima Raginiene !!! Nors dirbau su individualia veikla ir turiu teisę susimokėti PSD nuo deklaruotų metinių pajamų, man ji vis skaičiuoja kas mėnesį fiksuota PSD sumą ir rašo skolas nuo minimalios algos.Taip pat už du mėnesius pandemijos laikotarpiu 2021 m. prirašė skolų, nors buvau už kiekvieną mėnesį sumokėjus ir tai buvau įrodžius. Atmetė prašymą perskaičiuoti teisingai PSD įmokas nuo metinių pajamų sumos. Jokio darbo pas jus, jokios kompetencijos, jokio noro dirbti remiantis dokumentais ir faktais !!! Palaida bala !!!!
d********i man idomu kas bus po 5-7 metu. tiek zmoniu uzreketave su savo psd, nesuprantu kaip tai gali but legalu 2023 metais ir kaip tauta vis dar tyli
Skaitau komentarus ir baisejuos maniau kad tik aš suprantu kad sodra verkianciai laukia kvalifikuotu kopetetingu darbuotoju. Matau tik tai kad sy sistema dirba labai lėtai nes ten šimtu procentu tikiu kad tvarkos jokios nėra visakas iš po tarybinės Rusijos išlikę, o kam girdėt žmones aplinkui jei sistema rusiška, Putinas savo tautos žmones nesidomiu kaip ir lietuviška sodra atsilikusi nuo praeities žaizdų, labai stipriai gaila
Sveiki, norėčiau paklausti kada sodroje pradės dirbti kvalifikuoti konsultantai? Mano žmona turi pirmos grupės neigalumą, o ja pastoviai siuntinėja nuo vienos konsultantės pas kita arba aplamai mėto telefono ragelį.Žmonai paprasčiausiai reikua nusiūsti pažymą į Latviją.Tai net patys latviai jau juokiasi, kad trečią karta duoda užklausą o Lietuva net neskaito ko jie prašo siunčia formalų, trafarėtini atsakymą.Kodėl mes patys turime begioti po sodras ur aiškinti jūsu darbuotojams kokios pažymos reikia o po to vėl laukti pėnkių dienų atsakimo.Šiandien 2023.03.30 10.15 val. vėl skambinome į sodra ir buvo pasakyta, laukite pėnkias dienas, nat neisigilinus į užduodama klausimą, o nespėjys paaiškinti buvo padėtas telefono ragelis.Tai kyka klausimas ar darbuotojai priimami pagal pažintis ir giminystės ryšius, ar pagal kvalifijacijos lygį?
Neišdirbta sistema iki galo. Prisijungus prie savo paskyros moki psd ir netgi tada turi moketi iš savo saskaitos kad matytu tavo imoka, nes sumokejus is vyro saskaitos tau kabo skola, nutruksta draudimas.. parašai prašymą perkelt įmoka ir tai prašymo svarstymas 20 dienu..Baisi "kontora".
Labai liūdni įspūdžiai...
Žmogus turėjo eiti 4 kartus, kad sutvarkytų reikalą. Tai vyko dėl to, kad pirmą kartą nebuvo pasakyta, kokių popierių reikės.
Absoliučiai priminė sovietmetį, kai darbuotojas (- a) yra svarbesnis už klientą, be to - neišmanėlis, besitariantis su bendradarbiais, ką ir kaip reikia daryti.
Gėda ir gaila.
Invaliduma turintis zmogus negali patekti pas daktarus ir negauna vaistu nes skolingas 50 euru, ir negali aktivuoti nes sistema tik nuo 150 euru isdalyna ismokas, zodziu vyksta reketas is invalidu kurie isvis atleisti nuo sio mokescio...
Nelabai supratau kas įvyko. 10 valandą ryto buvo praleistas skambutis su numerio galu 888. Pagalvojau perskambint, atsiliepia atsakiklis, jog skambinu į Sodrą. Nežinojau, kokias tokiu atveju paslaugas pasirinkti, todėl spaudžiau pirmus numeriukus. Atsiliepė konsultantas, man paaiškino, kad tokiu atveju reikia is pirmo spausti 1 numeriuką (Sodros paslaugos), o poto 5-ąjį. Po kantraus laukimo, atsiliepė konsultantė. Paaiškinau, kas atsitiko ir paklausiau priežasties, dėl kurios buvo skambinta 10 valandą ryto. Konsultantė pradėjo klausinėti numerio galo, iš kurio buvo skambinta. Deja, atsakymo jai neužteko, nes pati nebuvo nieko žinojusi apie šį numerį. Maža to, jog nesužinojau skambučio priežasties, dar likau kvailio vietoje, nes pašnekovė manęs nesupratino ir pasipiktino kokio velnio aš skambinėju be priežasties.
Nebesuprantu, kokioje mes čia klaunu šalyje gyvename!?Paskamb tel į Sodra prasideda, , nesąmonių muziejus, , pradžioje kai autoatsakiklis atsiliepia liepia paspausti tą ar ana mygtuką, beje teko skb mob tel, nes laidinių nebeįmanoma jau šiais laikais, tenka į pagalbą imtis mob tel, o ten spek spausti tai viena tai kitą mygtuką.Toliau, kai pavyksta priskamb ir atsiliepimia sodros darbuotoja užduotą kontrolinius klausimus, pasijusti kaip kokiame abitūros egzamine, kai mokiniams buvo užduodami klausimai ir reikėjo į juos atsakyti, atšalusi beveik į visus, tik vieno nepavyko atsakyti, uždavė kitą klausimą tai šiaip ne taip pavyko atsakyti į uzduotus klausimus.Toliau nesąmonių muziejus čia nesibaigia, pabaigoje sulaukiau, traktuoju savo samprata, kaip grasinima, kad neva žmogus, kuris buvo dirbęs legaliai, mokėjęs mokesčius, gausių iš Sodros baudas mokėti, jai neuzsiregistruosiu Užimtumo Tarnyboje sr greitu laiku nepradesiu dirbti, o bauda atrodo, jai gerai supratau bus apie 50euru į dieną, tik nelabai supratau su PVM ar be PVM!?Ir čia dar nesibaigia klaunu cirko šou programa, pasirodo už biuletenį kur buvo priskaičiuota išmoka, dar nuskaiciuoja kažkokie papildomi mokesčiai ir tu nieko jau nebegauni, tik grašius!Štai tokioje mes klauniš...Lietuveleje ir gyvenam, kur žmogus dirba kaip, , arklys, , , bet mokesčiai suėda visas žmogaus uždirbtas santaupas, belieka tik grašiai tau.
Ką jūs čia sapnuojate? Ne bauda, o privalomo sveikatos draudimo įmoka ir ne 50 eur į dieną, o 50 eur į mėnesį, kad jei netyčia medikų pagalbos prireiktų - netektų laižyti ligoninės sienų.
Labai norėtųsi, kad Jūsų įmonėje dirbtų kuo daugiau specialistų kaip Julia Mackevič! Labai gerai bendrauja, suteikia visą reikalingą informaciją! Vienu žodžiu, tikrai maloniai nustebino! Linkiu sėkmės jai darbuose!
Sveik, siandien tvarkiau dokumentus del pensijos.Buvau maloniai nustebinta darbuotojos Ingos Simukauskienes darbu.Noriu padekoti uz gera darba ir kantrybe. Didelis ACIU!
Niekada netikėjau, kad Sodra gali su tavim šitaip elgtis nesugeba paskaičiuoti išmokų savivaliauja, daro psichologinę prievartą, stengiasi pakenkti sveikatai t.y. nutraukia gydymą palieka du mėnesius be panamų (pragyvenimo) įstumia į skolas, kai visą gyvenimą mokėta tuo labiau, kad gyvena iš mokesčių mokėtojų Raseinių Sodra Klaipėdos skyrius šiandien jie nesiskaito bet nežino kas laukia jų ryt gal patys prašys išmaldos baisu.....
Užduodi klausimą tai su tokia arogancija atsako (esmė pirma mokėkit, poto klausinėkit), aptarnavimo lygis vertas 0. Va tau ir konsultantas atstovaujantis tave, nesistebiu, juk geriau atsigerti kavutes iki 9val. ryto.... Dar toli gražu iki bent podorios institucijos. Absurdas.
Nesugeba paaiskimt uz ka nuraso mokescius, skolas t.t... tiesiog nuskaicioja pinigus be jokiu paaiskinimu.
Jaigu ka yra bankai MasterCard "Monesse" arba "Bunq" google/apple store galit atsisiust ir laikyt pinigus ten, man tiesiogiai darbdavys persiuncia tenai pinigus ir nieko niekas neliecia, moket nieko nereikia. As asmeniskai dar laikau crypto valiutose todel bibidejas ant tuos minusus lietuviu banke ir normaliai viskas
Nurase kazkokio bybio 140+ eur, ir jau ne pirma karta, skambinau del to viska graziai pasakiau kaip kas ir is kur nes noriu zinoti kodel nurase nors dirbu normalu darba uz atliginima menesio gamyboi ir tie oziai nuraso kazkokios ia galvos sugalvotos skolos. Dabar 100% nuspredziau uzdaryti lietuviu bankus nxj ir dirbt juodai kitaip neisgyvensi sitoj lietuviu skylei o kitaip galima vadinti baudu ir mokesciu salys kurioj bibi isgyvensi.
Kuršėnų mieste Sodros specialistė nežino, neišmano savo darbo ir reikalauja dokumentų kurių net neprivalu pateikti. Šiuo atveju tvarkomes dokumentus mirusio Tėčio gauti biliotenio išmoka. Nuvykus su reikiamai dokumentais kaip, mirties liudijimas, specialių įgaliojimų, paveldėjimo dokumentų, bet jei netiko šis dokumentas kurio išvis nereikia einant tvarkytis minėta išmoka.
Sendein skambinau del skolos konkrecios informacijios nesuteike del skolos nebaigus pokalbio ir suteikus informacijios mete telefono rageli
Regina Simanovič puikiai atlieka savo darbo pareigos. Konsultoja geranoriškai ir pagristai. Labai maloni ir kulturinga. Ačiū, kad yra tokiu žmonių.
KAUNO SKYRIUS KAZKOKS NESUSIPRATIMU KRATINYS! Dirba visiskai nekompetentyngi darbuotojai, nezinantys ir nenorintys suprasti, kad juos islaiko butent mokesciu moketojai. Paskambinus duotu numeriu, surinkus atitinkama skaiciu, ikyrios muzikeles teko klausytis beveik valanda, i tarpus vis atsiliepant ir nusiunciant vis kitam, , specialistui". Nei vienas nesugeba tinkamai bendrauti ir paaiskinti ju padarytos klaidos, bei akivaizdziai jiems ja nurodzius nesugeba uz tai atsiprasyti. KALBA EINA APIE VAIKO ALIMENTUS. Jie patys nutaria kada ir kiek moka, ir kada nutraukia mokejima, taip ir nesuteikdami tinkamo paaiskinimo. Teko pagrasinti teisybes ieskoti auksciau arba su tv pagalba. Tik tada buvo sureaguota ir pagaliau atliktas darbas, kuris ir priklauso jiems pagal pareigas. Baisu, kad institucija daugeliu atveju turinti sprendziamaja galia dirba nesuvokdami istatymu, savo pareigu ir elementaraus zmogiskumo. KADA BAIGSIS DRAUGU, PAZISTAMU, GIMINIU IR ARTIMUJU SANTYKIAIS GRISTA SILTU DARBO VIETU BETVARKE????
Dar karta nuskaiciavo pinigus be informacijos ir sutikimo. Paskyroje nerodo, nei kokias sumas esu skolinga ar iki kada susimoketi. Vakar nuskaiciavo 48 eurus, ir siandien 48 eurus, nors paskambinus vakar paaiskino, kad kita moketina suma yra 30 euru, kuria galiu susimoketi iki spalio 1 dienos. Dabar yra liepos 27 diena. Parasiau prasyma, atsakys per 20 darbo dienu. Jauciuosi nesaugi, kad kas diena gali po 48 euru nuskaityneti, nes pasirodo gali be priezasties ir paaiskinimo ir be leidimo pasiimti pinigus. Piktybine organizacija. Prisidesiu prie teismo ieskinio.
Skambinu antra diena iš eilės dėl draudimo kuris skiriamas valstybės lėšomis auginat vaika iki 3 metu. Vis prašo palaukti kol sujungs su kitu konsultantu. Perjungia su 6 ir nei vienas negali nei aptarnauti nei paaiškinti. Vis laukiu po valanda laiko. Kantrybe truko. Dirba neatsakingai ir negali suteikti žmogui naudingos informacijos.
Noreciau padekot vaikinui birzelio 30d stovejusiam prie duru uz kantrybe isaiskint rupima informacija ir malonu aptarnavima.
Birželio 29d., 15 val, nr 735, kliento stalviršis tiesiog šlapias, sukele šleikštulį, papurškus skysčiu, buvau apibartas. Kaukes, blokuojantis stiklas, todel darbuotojos prašiau nerekti, nes saleje atsisukinejo žmones. Pas tą pačia darbuotoją buvau spręsti ir mamos reikalų. Bendravimo stilius-i klientą ziureti "iš virsaus". Galvoju, gal čia senų laikų "biudzetininkų stilius mokykla?!" Ir bankuose, nei kituose istaiguose kazkaip kitaip bendrauja. Darbuotoja paklause: Mes blogi? atsakiau: Ne, viskas OK! ????
p. s. Čia pamąstymui!
Pasipiktinau konsultante, kuri atsiliepė, paskambinus bendruoju telefonu 1883. Visiškai neįsigilina į situaciją, kalbą bet ką. Sistemoje buvo įkeltas įmonės darbuotojo nedarbingumas, bet kažkodėl anuliuotas. Konsultantė primygtinai liepė įmonei pateikti NP_SD pranešimą, nors to padaryti neįmanoma, meta klaidą, kad tokio nedarbingumo nėra, nes yra žyma "anuliuotas". Bereikalingas skambinimas šiuo numeriu ir laiko gaišimas, nes konsultantai nieko nesupranta apie sistemą ir formų teikimą.
Tai tie visi jusu komentarai devui i ausi. Bet kadangi as irgi turejau reikalu su sodra, tai parasysiu keleta eiluciu.
Ten visalaik dirba studentai kurie nieko nesupranta apie finansus ir su jais reikia sedet kaip su vaikeliu. Duot soske.
Atjungia draudima, o po to ijungia, po to vel isjungia. Vieni atjungia, kiti isjungia. Ir visa diena sedi kaip besas ir skambini jiem tikslini. Isivaizduokit toki bajeri, man skambino ir sake del ju darbotojo klaidos jums isjunge draudima, sumaise pavarde ar asmens koda. Na iskart galit pagalvot kad jie dirba izuliai. Nieko nesupranta apie valstybes kodeksus. O kam juos skaityt jei turi zinot tik valstybe? Tai valstybej dirbi ir turi zinot))
Tai bukit labai atsargus ir nepulkit i konflikta su jais. Graziuoju neeis sutarti, tada tik viena iseitis - Kreipimas i teisma.
Parazitu mafijos klanas ta sodra draugui be jokio perspejimo uzblokavo saskaita pradejo disponuoti jo lesomis zmogus pateike visus reikiamus dokumentus o tie sako kad sprendima priims per 20 darbo dienu zmogus paliktas be pajamu su uzblokuota saskaita numirti badu baisu kas darosi
Saraskina kontora ta Sodra turi leidima is saskaitu imti pinigus ir daugiau nerupi niekas,
Paskutini karta kada as sumokejau uz PSD, daugiau nemokesiu uz ta suda, gales bibi ciulpti Sodra!
Labai nesmagu kad karantino laikotarpiu yra ieškoma skolų už ankstesnius metus ir raginama per savaitę apmokėti. Mano vyras gavo laišką jog skolingas psd mokestį už 2016metus. Nei daug nei mažai 170€ ir apmokėti per savaitę. Mažas vaikas namie kam tau rūpi.
Jus butinai turite pasidaryti to ka siunciate kopijas, parasyti issiuntimo data ir panasiai.Bet zinokite viena, jeigu dirbate ir gyvenate JK, Tai ieikite i nuoroda pension servises in uk ir paprasykite, kad jums atsiustu anketas, jas uzpildite, vel siunciate jiems, o jie persiuncia i Lietuva.Bent as taip dariau, o aplamai tai sodra viska turi paaiskinti, klauskit pas juos.
Nezinau kaip jeigu gyvenate ne JK...Zodziu baisus biurokratizmas visur
Taip mes darem ta pati, turim patvirtinima is UK kad viskas issiusta i Lietuva, bet Sodra aiskina kad negavo nieko neturi, nors pareiskima UK issiunte jiems pakartotinai dar 3 kartus.
Aciu uz atsakyma, nezinau tiesiog kur kreiptis aiskina kad negavo ir viskas.
Nezinau kaip jeigu gyvenate ne JK...Zodziu baisus biurokratizmas visur
Jokio pasiaiskinimo is Sodros negavau, ponia kuri tvirtino keleta kartu-nieko kompiuteryje nematau, nieko nera ir tt
netsiprase.Tai tik parodo kas tokiose siltose vietelese dirba...
Bet tai dar ne viskas-pasirodo kad mes kasmet turime po spalio menesio vykti i JK Lietuvos ambasada LONDONE,
sumoketi velgi apie 36 svarus, kad gautume pazyma, jog esame gyvi kai pasakiau savo draugem Lietuvoj, jos is juoko leipo..
Man gyvenanciai Anglijos pietuose, vien kelione i Londona kainuoja ape 40 svaru.Tai akivaizdi diskriminacija lietuviu gyvenanciu JK, nes Lietuvoj to nera.Tai rinkliava ambasadai ir prievartine, nes jeigu negauni pazymos-pensija sustabdoma.
Aciu uz atsakyma, nezinau tiesiog kur kreiptis aiskina kad negavo ir viskas.
Pas mus ta pati situacija, UK issiunte pareiskima Sodrai jau tris kartus, pirma karta Geguzes menesi. Sodra aiskina kad nieko negavo. Norejau paklausti kokiu budu Sodra pagaliau surado jusu dokumentus, kur jie buvo ir koks Sodros pasiaiskinimas?:) aciu
netsiprase.Tai tik parodo kas tokiose siltose vietelese dirba...
Galu gale, po daugybes pokalbiu telefonu is JK, su uzsienio ismoku tarnyba Lietuvoje gavau registruota laiska del pensijos skyrimo.Nors visi dokumentai buvo sutvarkyti laiku, kalbant telefonu man buvo tvirtinama-mes nieko negavome, neturime nieko...Galu gale paaiskejo, kad viska turi.Kas per tarnautojai ten dirba?Jokios atsakomybes, nei profesionalizmo nerasta.
Kaip gavau laiska-BUVAU PRITRENKTA NE TIK 20 DARBO PENSIJOS DYDZIU, BET KAIP NEMOKSISKAI, AROGANTISKAI
SUFORMULUOTAS PRANESIMAS!!!!
Pasirodo, senatves pensija man skiria ne Lietuvos Valstybe, o kazkokia vyr specialiste Daiva stankiene, kuri gal dar nebuvo gimusi, kada as pradejau dirbti
Toks irasas-NUSPRENDZIU SKIRTI PENSIJA izeidzia zmogaus oruma, bei mano kaip LR pilietes teises
Si ponia turi rasyti-apskaiciuoju, paskaiciuoju ar panasiai, nes ji yra eiline tarnautoja, kurios darbas tarnauti, o ne siuntineti
tokius pranesimus.
SUFORMULUOTAS PRANESIMAS!!!!
tokius pranesimus.
Mano dukra dirbo užsienyje, bet nebuvo issiregistravus iš LR. Kasmet pateikdavo dokumentus iš užsienio, kad mokėjo mokesčius ten. Šiemet ji žuvo užsienyje. Dabar Sodra reikalauja iš manęs sumokėti mokestį už ją už šiuos metus. Kokiu dokumentu remiantis aš privalau sumokėti sSodrai už dukrą? Ji buvo pilnametė ir savarankiška.
Lydejau mama pensininke liepos men i sodra.vizitas buvo 16val.atejom su mama ir mazu leliuku 15;50.lauke buvo +30temperatura lauke.sodroj buvo nulis zmoniu.dirbo 3darbuotojos.ir ka jus manot palaukem iki 15:58val ir pasiprasem ileisti.ir ka jus manot net nesiteike.sulauke lygiai 16val tada ileido.absurdas visiskas del sios coronos!!!3darbuotojos ir nulis judejimo.labai blogi atsiliepimai kai yra taip dirbama.
Kokie sovietiniai žmonės dirba valstybinėse įstaigose, kurie privačiam sekturiuje netinkami.Dauguma darbuotojų susije giminystės ryšiumi.Užsenis civilizuotas juokiasi, valstybinės įstaigos tai sovietinių žmonių pensionatas.
2020, 06, 25 diena skambinu, surenku kaip ir reikalaujama skaičiukus, atsiliepia, pasakau ką noriu sužinoti, sako sujungsiu su kitu skyriumi, suprask ne ten paskambinau,. Laukiu jungia - praėjo 20 min.sujungia. Pasakau ko noriu vėl sako laukite, laukiu, groja muzika -, pagaliau sulaukiu atsakymą.
Užtrukau kad gauti atsakymą 25 minutes, Kainavo 25 min. po 2 cnt. už minutę. Viso:50 cnt. Man gaunančiam pensija 99, 95 eurus, tai super brangi paslauga.
Valstybė turi taip organizuoti sau pavaldžių įmonių darbą taip, kad žmonės nepatirtų už vadinama nemokamą paslauga tokių nuostolių.
Noriu pasiteirauti, nes niekur neįmanoma su Jumis dabar susisiekti. Prašau parašyti į emeilą. Ačiū.
Sveiki, siandien skambinau i SoDra, kalbejau su darbotuoja.Reikejo inf.del nedarbingumo pasalpos mokejimo.Jau neatsimenu kada gyvenime man taip viska kas nors issiaiskintu, reikejo prisijungti prie inter.paslaugu.Gaila, kad nesuzinojau apt, moters varda, bet noriu labai padekoti jai, jums daugiau tokiu darbotuoju.Maza, kad viska isaiskino, tai dar po valandos paskambino pasiteirauti ir patikrinti, ar yra viskas graii issiusta.Labai didelis aciu darbotojai, labai buvau nustebinta, kad pas mus dar yra tokie ZMONES.
Bendravimas, žmogiškumas, nuoširdumas, greitas ir kokybiškas aptarnavimas -10balų! Kooperatyviai sureagavo į iškilusią problemą ir ją išsprendė!
Ačiū jums!!
Sveiki,
Per paskutinius 3 metus, darbo biržoje buvau tik savaitę, pajamos mano yra pakankamai didelės gauti išmokai. Bet jos neduoda, NES PO TOS SAVAITĖS ISIDARBINAU IR PRADIRBAU 6 MĖNESIUS IR 1 SAVAITĘ, JEI BUČIAU DIRBĘS TIK 6 MĖNESIUS TAI GAUČIAU IŠMOKĄ 730EU. KAS ČIA PER VALTYBĖ, PER 10 METŲ ESU IŠDIRBĘS 9, 8 METŲ IR NESKIRIA JOKIOS IŠMOKOS, ESU IŠ VALSTYBĖS GAVĘS TIK 44 EU. SUMOKĖJES MOKESČIŲ TŪKSTANČIAIS EURŲ.
iR LINKSMIAUSIA DALIS KAI PASAKO, IŠMOKOS NEBUS, NES PRADIRBOTE SAVAITE PER ILGAI, JEI PO 6 MENESIU DAR BŪSITE BEDARBIS TAI JAU GAUSITE ISMOKA.
GAL MŪSŲ GERBIAMOS valstybės tarnautojai gALI PAKOMENTUOTI ŠĮ DALYKĄ?????????? GERAIS LAIKAIS GYVENAM KAI VALSTYBĖ VAGIA IŠ ŽMONIŲ.
MOKESCIAI DIDZIAUSI SIOJ VALSTYBEJ. PATS DIRBSIU NELEGALIAI NES SODRA ATSKAICIUOJA UZ PSD...TODEL KAD NEISSIDEKLARAVAU ISVYKDAMAS IS LTU. GRIZAU-OP YRA SKOLA SODRAI...:) ORO MOKESTIS TAI JUK. NEGALI ZMOGUS NESTOVET DABO BIRZOJ, PRIVALAI JEI NENORI MOKET PSD:d KOSMOSAS KAZKOKS. PLIUS, PRADEDANT WERSLA TURETU MOKESCIAI MINIMALUS BUT AR WISAI NEBUT, O DABAR UZKRAUNA ANT PECIU WISKA ISKART... BANANU RESPUBLIKA. KAI KITUR METUS AR KELIS NEREIK MOKESCIU BEISIWAZIUOJANCIAI IMONEI MOKET. TODEL IR WYKSTA KITI I UZSIENI NE TIK DIRBTI BET IR IMONES TEN ATSIDARYTI IR IMASI SEKMINGAI WERSLO.
Buvau maloniai nustebinta greitu ir kokybišku Sodros aptarnavimu. Pati konsultantė iš Sodros paskambino pranešti, kad galiu susigrąžinti dalį sumokėtų mokesčių, taip pat gavau labai greitą atsakymą internetu iškilus klausimui dėl prašymo ir pati permoka buvo greitai pervesta į mano sąskaitą.
Sveiki jo skurdas Lietuvoje aukšto lygio žmonės zudosi neveltui dėl skolu ir įvairių priežasčių nes
Nepragyvena baisų tiesiog košmaras kažkoks bardakas vaiku neveltui moterys gimdyti nenori nes ne iš laiko Siaubas.
Sveiki aš raimundas dyrbti negaliu legalei dyrbt nes visus pinigelius suskaičiuoja sodra nepalieka net pragyvenimui neturiu tėvų ne namu kur gyventi Lietuvoje skurdas visi vage ir voks esu uzauges vaiku namuose šiuo metu nzn ką bedaryti žmonės apvage pati valdžia y skurdą daro užtat nebaluoju ne kad neinu už nieką nepasitiki Lietuvos vagimis
Projektavimo klaidos gali kainuoti milijonus
Stogas neatlaiko vėdinimo įrenginių, pamatai statinio ar statinys netelpa į sklypo ribas, brangiai kainuojančius projektavimo klaidų pavyzdžius vardija advokatų kontoros NOOR vadovaujantis...

Atsinaujinančių išteklių energetikos projektams - 50 mln. Eur
"Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA) teikia tiesioginę finansinę pagalbą atsinaujinančių išteklių (AEI) projektams finansuoti. Dėl lengvatinių paskolų gali kreiptis verslas ir ūkininkai...

PropTech inovacijos: biurai, orientuoti į žmonių patirtį
Pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje vis sparčiau plėtojamos PropTech (angl. Property Technology) rinkos ambicijos daug žadančios: jau vyksta ir dar laukia įspūdinga NT industrijos transformacija –...
Niekam vykusi registracija, atėjusi šiek tiek anksčiau teko ilgiau laukti negu neužsiregistravę žmonės. Kėdės visos tusčios, o mes sėdim laukiam. Ir nieko tokio, kad žmogus su negalia. PATARIMAS VAŽIUOJANTIEMS, NESIREGISTRUOKITE.